Община Враца подписа с Министерството на труда и социалната политика 

...
Община Враца подписа с Министерството на труда и социалната политика 
Коментари Харесай

Проект за патронажна грижа на 220 възрастни и хора с увреждания предоставя Община Враца

Община Враца подписа с Министерството на труда и обществената политика  планови действия за обезпечаване на патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания. На публична гала кметът на Община Враца Калин Каменов и ръководителят на Управляващия орган на Оперативна стратегия „ Развитие на човешките запаси “ заместник-министър Зорница Русинова, подписаха контракт за безплатна финансова помощ на стойност 523 131 лева
Средствата са предопределени за план „ Осигуряване на патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания в община Враца “. Чрез него 220 възрастни хора и лица с увреждания ще получат здравни грижи и ще се усъвършенства качеството им на живот,ще се обезпечи претовареност в бранша на здравно-социалните услуги на 37 поданици на Община Враца.  От плана ще могат да се възползват възрастни хора над 65 година с ограничавания или в неспособност за самообслужване; хора с увреждания и техните фамилии, както и чиновници на снабдители на обществени и здравни услуги. Проектът цели да обезпечи почасови мобилни и интегрирани здравно-социални услуги в домашна среда. Финансирането на плана е по процедура BG05M9ОP001-2.040 „ Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания – Компонент 2 “ по Оперативна програма „ Развитие на човешките запаси “ 2014 – 2020 година Срокът за осъществяване е 18 месеца, а даването на интегрираните услуги - 12 месеца.
В дейностите, по които ще се работи за реализация на плана, са включени ремонт на подобаващи пространства и закупуване на транспортно средство за осъществяване на мобилната услуга, асортимент и назначение на екип за ръководство на Център за даване на услугата Патронажна грижа, както и на екип за даване на мобилни интегрирани здравно-социални услуги в домашна среда. Необходимо е да се направи оценка и асортимент на претендентите, които ще употребяват услугите, образование и супервизия на личния състав и даване на почасови мобилни здравно-социални услуги за нуждаещи се лица.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР